BEHANDELING EN DIAGNOSE LONDEN

poferries-routemap
Zaterdagmiddag 4-10-2014 vertrokken mijn vader en ik naar Rotterdam Maasvlakte naar de vertrekterminal van P&O Ferries.
Daar werden wij keurig opgevangen door een medewerker die ons aan boord bracht. Voor de reis had mijn vader een plek voor de auto, dicht bij de lift een suite geregeld.
Om 20.00 uur vertrok het schip uit Rotterdam naar Hull. De boot moest 2 keer terug gesleept worden om door de hoge golven naar de open zee te varen. S’morgens om 08.00 uur kwamen wij aan in Hull. Waar wij vijf uur later arriveerden in ons appartement in Londen.

reis brug

EEN WEEK  NA AL VELE  BEHANDELINGEN! EVEN PIJNVRIJ!!!

BEKIJK VIDEO 🙂

De uren dat ik pijnvrij was zal ik nooit meer vergeten. De pijn kwam geleidelijk weer terug. Ik heb genoten van de paar uurtjes en terwijl mijn tranen van ongeloof en geluk over mijn wangen vloeiden, liep ik door de grote achtertuin van ons appartement. Ik tastte met mijn gevoel mij hele bekkengebied af. Ik voelde niets. De behandelingen deden duidelijk hun werk. Door bekkenbodem therapie gecombineerd met lasertherapie, bindweefsel manipulatie samen met het herstellen en ondersteunen van mijn lichaam leidden de behandelingen tot opheffing van de disfuncties van mijn zenuwstelsel. Het is mogelijk!  Ik heb het ervaren!

Wat wel van belang was dat deze behandelingen pas uitgevoerd konden worden, wanneer er geen andere onderliggende problemen aanwezig waren. Deze moesten eerst uitgesloten worden door middel van uitgebreide scans en testen.
Niets van dit alles was aanwezig en gelukkig konden de onderzoeken beginnen. Een neurologisch en integraal onderzoek. Deze waren pijnlijk, maar al snel werd de oorzaak gevonden!!!!!

Pudendus Neurophatie!

INFO OVER PN OF PNE LINK:

http://www.pudendalhope.info/node/8

http://www.pelvicpainrehab.com/pelvic-pain/726/how-do-i-know-if-i-have-pn-or-pne/

Neuropathie

Neuropathie is de term voor ziekten die de zenuwen betreffen. Het woord komt uit het Latijn en kan worden vertaald met zenuwziekte. Doordat de zenuwen niet meer optimaal de impulsen geleiden, kunnen er allerlei vreemde sensaties ontstaan, zoals doofheid, tintelingen, prikkelingen, gekneusd/verkrampt gevoel en ondraaglijke pijn. Ook de kracht in armen en benen kan afnemen.

Pudendus Neurophatie, deze zenuwaandoening is in Nederland nog relatief onbekend als oorzaak van (chronische) pijn in de bekkenregio. Bij mij de bekkenbodem, vulva en anus. Toch zijn er in de wetenschappelijke literatuur wel degelijk artikelen te vinden die dit probleem en mogelijke oorzaken ervan beschrijven. In Frankrijk, België, de Verenigde Staten, Canada en de United Kingdom maakt bekken-fysiotherapie deel uit van de therapeutische interventies bij Pudendus Neurophatie.

De zenuwen in dit gebied bevatten zowel sensorische en motorische zenuwen; een deel van het bekken, de achterkant van de dijen, het onderste deel van de benen en de voeten. Het gebied tussen de laatste lendenwervel en het heiligbeen. Deze ondervindt veel druk vanwege het draaien en buigen van het lichaam en alle scharnieren op dit gebied.

Deze zenuw regelt ook de werking van de blaas op dezelfde wijze als die van de rectale organen. De blaas ontvangt afvalstoffen uit de nieren via de beide urineleiders. Wanneer de blaas gevuld raakt in de buik, stimuleert deze stretch receptoren die een signaal naar de hersenen zenden via de sacrale zenuwen. Urine verlaat de blaas via de urethra, de twee sluitspieren die normaal niet toegankelijk zijn, op dezelfde wijze als de anale sluitspier dit doet met het rectum. Wanneer het klaar is sturen de hersenen een signaal via de sacrale zenuwen, om de sluitspieren te ontspannen en de blaas te legen.

De pudendal/dus zenuw bedient ook zowel de mannelijke en vrouwelijke uitwendige genitaliën bij een seksuele climax.

Een  moeilijke bevalling of zelfs de handeling van het rijden op een fiets kan deze zenuw comprimeren en kan zelfs zijn functie tijdelijk verliezen. Een erectie wordt ook veroorzaakt door somatische stimulatie van de sacrale zenuwen en schade aan of druk op een sacrale zenuw, wordt beschouwd als een mogelijke oorzaak van erectiestoornissen.

ekken

Aan de slag! Elke dag behandelingen! Drie weken om  9.00 uur opstaan. Na een paar uur opdrogen kon ik dan eindelijk naar de auto. liggend in de auto 15 kilometer rijden en bijna twee uur in de file. Ongeveer anderhalf uur in de kliniek, dan weer in de file terug. Londen is een en al file! Je staat soms een half uur stil! Maar dat blijkt heel gewoon. Geen ongeduldige bestuurders en geen gestrekte middelvingers. Heel Londen weet dat ze veel uren uit moeten uittrekken om een bestemming van een paar kilometers te bereiken. Tijdens etenstijd arriveerden wij meestal bij ons appartement.

Nee, geen uitstapjes, bezichtigingen en party’s in Londen. Wel een pizza in de auto! Nou en of dat het bijzonder was! Samen met mijn vader was dat een zeer intense beleving van gegrinnik en welbewust met volle mond pratend genieten!

pizza

Na twee weken van intensieve therapie ontstond er een inflammation in mijn vulva. Met ontstekingsremmers probeerden wij dit weer rustig te krijgen. Helaas is de complicatie gebleven. De focus ligt nu op mijn bekkenbodemspieren en spierweefsel. De vulva tot aan stuitje, het perineum gebied laten ze voorlopig met rust. Stimulatie van de spieren van mijn bekken tot aan mijn tenen is nu van groot belang.Vele jaren met minimale beweging hebben zijn tol geëist.

Naar de wc gaan was geen optie… in het appartement zat het toilet aan de andere kant. In Engeland hebben ze ook allemaal hele lage wc’s, zodat ik hangend aan mijn vader mijn behoeftes moest doen. Onmiddellijk bedacht mijn vader de ultieme oplossing!

Hij kwam met een zinken emmertje, een champagnekoeler uit de keuken lopen. Deze werd vanaf dat moment gebombardeerd tot mijn toilet!  Met tot gevolg dat wij samen, elke keer weer een hilarisch moment beleefden. Hangend aan mijn vader, steunend en kreunend en wel zeer bewust van het feit dat dit bijzondere ritueel, ons altijd bij zal blijven. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik op mijn leeftijd over de handen van mijn vader zou plassen!

De drie weken van intensieve behandelingen vlogen voorbij. Het feit dat ik een zenuw aandoening heb, geeft mij weer mogelijkheden om iets te kunnen doen op mijn pad naar verlichting. Deze reis was niet voor niets. Ik voel mij niet meer onthand en dat is zo’n rijk gevoel. Maria Elliott wil graag contact houden en mij en de artsen  voorzien van feedback.

Al de jaren had ik toch het gevoel dat er iets mis was met mij. Vorig jaar na een MRI Scan in Nederland, werd mij nogmaals duidelijk wat de visie van onze specialisten is ten opzichte van onverklaarbare pijn. Hij wees letterlijk met zijn vinger naar zijn  voorhoofd!!!! Ik kan dat nu achter mij laten!

OVER DE BEHANDELING!

De basis van behandeling bestond uit diep weefsel release werk; verlenging van strakke korte structuren in het bekkengebied; buik massage; vrijmaken van het middenrif; verbetering van de bloedtoevoer naar het bekken en het herstellen van de bekkenfuncties. coaching van bekken pijnen met advies over voeding, lichaamsbeweging, mindfulness en ademhalingstechnieken en laser behandeling om bindweefsel te stimuleren.  De behandeling werd  samen met een orthopeed uitgevoerd. 
 Een orthopeed behandelt mensen met klachten aan botten, pezen en spieren en aandoeningen zoals een rughernia, artrose, bottumoren, botziekten, osteoporose, reuma en slijmbeursontsteking. Een orthopeed voert uitgebreid lichamelijk onderzoek uit, eventueel aangevuld met röntgenfoto’s, scans en laboratoriumonderzoek. De meeste mensen die bij een orthopeed terechtkomen, hebben pijn. De orthopeed achterhaalt door middel van een vraaggesprek hoe ernstig de klachten zijn. Vervolgens stelt de orthopeed een behandelplan op, toegespitst op de diagnose en de patiënt.
Samen met een chiropractor, een bekkenbodem therapeut en met de wetenschap dat ik aan PUDENDAL  NEUROPATHIE lijd, konden wij aan de slag.

Beelden van behandeling door Maria Elliott UK

Beelden van het onderzoek 

Ik ben jullie allemaal zo dankbaar. Deze reis blijkt zo noodzakelijk te zijn geweest. Als ik was doorgegaan met “leven” voor Londen, dan had ik volgens de specialisten in Engeland over een paar jaar plat gelegen met stoma’s. Ook ben ik zo dankbaar dat ik samen met mijn vader dit heb doorgemaakt. Onze mooie, ontroerende en emotionele momenten zitten in ons hart en hebben ons nog dichter bij elkaar gebracht. Zo waardevol!

Advertenties