STRIJD MEE! AANDACHT VOOR “ONBEGREPEN” INVALIDERENDE BEKKENBODEMPIJNEN!

turquoise-woman

klik op de foto

 

IK WIL ONDERZOEKEN HOEVEEL VROUWEN LAST HEBBEN VAN DEZE PIJNEN. HOE MOOI ZOU HET ZIJN ALS ER IN NEDERLAND EEN BEHANDELING KOMT VOOR DEZE AANDOENING.

WAT NU?

AL JAREN NIET MEER LOPEN, NIET MEER ZITTEN! DE PIJN BREIDT ZICH UIT! JE HEBT JAREN THERAPIE ONDERGAAN OM DE PIJN EN JEZELF TE BEGRIJPEN!

Je herkent  je mechanismen geestelijk en lichamelijk!
Je hebt door de jaren heen ook leren genieten van de kleine dingen en de wonderen van ons lichaam en de wereld!

MAAR WAT KAN JE NOG WANNEER JE VOELT EN WEET DAT JE HERSENEN CONSTANT PIJNSIGNALEN BLIJFT DOORGEVEN!

WAT KAN JE NOG WANNEER JE HEBT GELEERD OM DE PIJN TE BEGRIJPEN EN WAT KAN JE NOG ALS JE UITEINDELIJK, NA AL DIE JAREN HEBT GELEERD DAT JE LICHAAM EN HERSENEN NIET GOED SAMENWERKEN.

DAT JE VERTELT  WORD DAT JE NIET BIJ JE GEVOEL KAN KOMEN! DAT JE HEBT GELEERD JE GEDACHTEN TE HERKADEREN!

JE AANGELEERDE MECHANISMEN DIE NIET MEER WERKZAAM ZIJN TE ELIMINEREN! JE HEBT GELEERD JE GEEST EN LICHAAM TE ONTSPANNEN!

Begrijp mij goed, ik ben dankbaar voor alle “lessen,” het heeft mij door alle jaren heel veel kracht en liefde gegeven. Ik ben dankbaar! Dat ik alles KAN begrijpen! MAAR DE PIJN BREIDT ZICH UIT! NU na 17 jaar blijkt dat het nog niet beter wordt, maar erger.

Ik bleef altijd optimistisch! Ik besef dat veel mensen met invaliderende chronische pijn toch constant blijven vechten! Zelfs bij acceptatie! Tijdens de therapieën en de constante hevige pijnen wordt het zo duidelijk dat je niet “okee” bent! Want Je bent immers “patiënt en een chronisch “gevalletje!”

Ik begrijp dat pijn een waarschuwing is voor gevaar, dat de hersenen ons beschermen met alle middelen, met pijn, een schreeuw, een val, zelfs een visuele beschermende reactie-voor zelfbehoud. Dat het doel van de pijn is; te beschermen.

img_4572

“DOOR ALTIJD PIJN TE ERVAREN, WORDT JE LANGDURIG BLOOTGESTELD AAN STRESS!” DUHUH! Je wordt gek van zenuwpijn!

 

Ik ben zelf tandarts assistente geweest. Nou je moet mensen horen als ze kiespijn hebben! Ze willen meteen geholpen worden. Ze veranderden in achterlijke wezens met bonkende handen op mijn net gepoetste tandspoelbak.

Waar waren we gebleven….o jaa!
Het is tijd voor een bijsluiter… Komt tie….. 😜

 

📝

MIJN BIJSLUITER VOOR CHRONISCHE PIJN! EN GEVOLGEN!

CONSTANTE PIJN geeft chronische stress. Het lichaam blijft dan in een toestand van alarmering. Stresshormonen worden aangemaakt, zoals adrenaline, noradrenaline en cortisol en er is geen tijd voor herstel. Dit brengt schade toe aan je lichamelijke en psychische gezondheid. Je kunt je dit voorstellen als de rek die uit een veer is, deze blijft permanent te lang en veert niet goed meer terug.

Wanneer op vergelijkbare wijze de rek uit het autonoom zenuwstelsel is kunnen verstoringen optreden. Het is dan alsof het alarm continu afgaat. (Lekker dannn…)

SYMPTOMEN CHRONISCHE STRESS!
Stress door pijn kan de volgende klachten veroorzaken:
– Lichamelijke klachten, zoals verhoogde bloeddruk, spierpijn, slapeloosheid, onregelmatige hartslag, maag- en darmstoornissen, chronische lichamelijke vermoeidheid, hyperventilatie, etc.


Psychische signalen en klachten, zoals snel geëmotioneerd en geïrriteerd zijn, rusteloos, gejaagd, gespannen, neerslachtig, lusteloos, geestelijke vermoeidheid, verminderde draagkracht, etc.

– Gedragsmatige signalen als klagen, piekeren, cynisme, druk en veel praten, te veel eten, aandacht en concentratiestoornissen, toenemend alcoholgebruik, zich isoleren, etc.
(Nou… Tja!)

PIJN EN EMOTIE!
Het blijkt dat negatieve emoties de pijnbeleving versterken en positieve emoties de pijnbeleving verminderen. De context waarin de pijn wordt beleeft speelt een grote rol.

Bij te veel negatieve emoties stapelen de ervaringen zich op en worden deze ervaringen niet meer omgezet in herinneringen. Aandacht en concentratiestoornissen kunnen optreden, het lijkt alsof het geheugen niet goed werkt. Euhhh…. Waar was ik ……

O JAA!….O MIJN GOD! VISUELE TRIGGERS!
Zelfs wat wij visueel waarnemen kan de pijn triggeren. Kijk maar hoe kleuren onze hersens kunnen beïnvloeden.

Kleuren:
Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens bij je op; van blijdschap tot onrust, van ontspanning tot enthousiasme. Daarnaast kan kleur informatie doorgeven, zonder dat daarbij woorden nodig zijn. Denk aan de rode stip op een waterkraan, iedereen weet wat deze betekent. Ook kan kleur een waarschuwing zijn. Een duidelijk voorbeeld hiervan is een stoplicht.

Kleuren:

kunnen je verleiden en je hersenen, je gemoedstoestand, je humeur, maar ook je gedrag beïnvloeden. Je krijgt energie van een gele kamer, waar het in een donkere kamer moeilijk is om opgewekt te blijven. Link: https://www.frappant.com/De-invloed-van-kleur.aspx?NL-3-708

Afbeeldingen:
Pijn wordt door alle mensen anders ervaren. Volgens onderzoekers uit Zweden kan de pijnrespons gemanipuleerd worden door de pijnprikkel te koppelen aan een afbeelding. Mensen die mee deden aan het onderzoek kregen verschillende gezichten te zien. Elk gezicht werd gekoppeld aan een pijnprikkel. Als deelnemers vervolgens een gezicht zagen dat verbonden was met een sterke pijnprikkel, voelden zij meer pijn.

Dit gebeurde ook als ze de afbeelding te kort zagen om bewust waar te nemen. De wetenschappers denken daarom dat onbewust leren een belangrijke rol speelt in het ervaren van pijn.
PNAS, 2015 ( oh stel je voor misschien krijg ik wel pijn door dingen waar ik naar kijk!)

geluiden:
Een signaal dat aankomt kan dus in de eerste plaats een reflex opwekken en er voor zorgen dat we schrikken of we ons omdraaien.
Andere gebieden in de hersenen kunnen ook helpen bij het bewustmaken van de waarneming en daardoor ook bij het herkennen van het geluid en het relateren van het geluid aan herinneringen van geluiden uit het verleden. En reageer je onbewust wat past bij de herinnering.

ONS LICHAAM IS UNIEK! Echt waar! Maar wat nu? Uitzoeken wat hersenen Triggeren? (Kom maar op neuroloog)

💌

GELUKKIG NOG EEN TIPJE!
Wat ik ernstige chronische pijn patiënten kan aanbevelen waardoor je stress een beetje kan reduceren is:

Mindfulness
Het ervaren van stress gedurende een langere tijd is ongezond en zorgt in de ergste gevallen voor totale uitputting, lage weerstand en overbelasting. Veel mensen hebben al ervaren dat mindfulness een uitkomst kan bieden om de stress te reduceren.

Niet alleen minder stress, maar ook in een gezonder immuunsysteem (minder interleukine-6 in het bloed) en in meer hersenactiviteit in de voorste delen van de hersenen. Deze hersengebieden zijn belangrijk voor functies als aandacht, remming en controle van gedrag.

 

WE GEVEN NIET OP!!! OKEE?
❤️

LAAT VAN JE HOREN! HELP MEE STRIJD MEE! SAMEN BEREIKEN WIJ MEER!

HET IS NIET DE BEDOELING OM ALLERLEI VRAGEN OP ELKAAR AF TE VUREN, MAAR OM SAMEN TE KIJKEN WAT WIJ KUNNEN DOEN, SAMEN EEN WEG ZOEKEN OM DE BEHANDELINGEN OOK IN NEDERLAND TE KRIJGEN!

HERKEN JE DEZE PIJNEN OF EEN DEEL VAN DEZE PIJNEN, MELD JE DAN AAN! LAAT VAN JE HOREN!

 

No notoriety for the secret pain!

 

elly2vvv)a

 

Essentiële vulvodynie / CPPS,  chronic pelvic pain syndrome

Essential vulvodynia or dysesthetische vulvodynia (‘ pain in the saddle area ‘) it is a disease complaints bizarre-vulvar and pelvic pain. At the gynaecological examination and/or investigation by other specialisms found notsomatic statement. The pain is constant.

Essentiële Vulvodynia! / CPPS,  chronic pelvic pain syndrome

Essentiële vulvodynie of dysesthetische vulvodynie (‘pijn in het zadelgebied’)  het is een ziektebeeld van – soms bizarre – vulvaire en bekkenbodem pijnklachten. Bij het gynaecologisch onderzoek en/of onderzoek door andere specialismen wordt geen somatische verklaring gevonden.De pijn is constant aanwezig.

 

klik op de foto voor pne of pn?

        

MIJN PIJN

 Vanaf september 1998 vulvaire pijn, constante hevige brandende pijn in de vagina en omliggende vaginale gebied . Vervolgens verspreidde de pijn zich naar de schaamlippen en de clitoris. Ik beschrijf deze constante pijn als een zenuwpijn en een zwaar gekneusd gevoel. Deze pijnen gaan soms gepaard met enorme jeuk. Ernstige hyperaesthesie in het vaginale gebied, zodat ik niet meer kon lopen, zitten en geen onderbroeken kan verdragen.

In 2000 operatie verwijdering van hymen en aanliggend vestibulum epitheel, gevolgd door een opschuifplastiek van de vagina. Geen verbetering van pijnen. Na operatie ook last van Bartholinse cyste, deze kwam steeds terug, nadat deze met bevriezing werd geïndiceerd.

2001 diagnose ernstige  invaliderende vestibulodynie. Vulvodynia.

Klachten, constante  brandende en gekneusde pijnen in het vaginale gebied en rectale gebied, sterke clitorale pijnen. Hevige constante verkramping in het bekkenbodem gebied. (het gehele zadelgebied).

Soms uitstraling naar benen en voeten en onderrug. Bij staan en bewegen, wordt de pijn ondrachtlijk. Vele behandelingen hebben tot op de dag van vandaag geen verbetering gebracht.

ALS JE MEER WILT WETEN OVER DE KLINIEK IN ENGELAND, LEES GERUST MEER OP MIJN WORDPRESS; SO SYLVIA ART.

ALS JE OP DE HOMEPAGE BENT, KLIK OP DE TITEL EN JE KAN REAGEREN OF HET CONTACTFORMULIER INVULLEN!

WIL JE WAT BETEKENEN BEKIJK MIJN OPROEP!

 

WIL JE OOK EEN STEENTJE BIJDRAGEN MELD JE AAN!

Mail sylvie-art@live.nl of schrijf hieronder bij de reacties, bel mij op 0612833743 ( in de avond). Of mail mij op Facebook!

WORD LID VAN DE FACEBOOK GROEP!

LINK :

https://www.facebook.com/groups/1065923690163901/

IK BEN OP DIT MOMENT OP FACEBOOK EEN VEILING GESTART, MEEDOEN?

MEER INFO

https://sylvieart.wordpress.com/2016/02/01/meer-info-over-mijn-mission-the-secret-pain/

SAMEN STAAN WIJ STERK!

 

 

 

Advertenties