Intervieuw NCRV: Hoe is het nu met…Sylvia uit Het mooiste meisje van de klas

Geplaatst door: Roel van Bekkum / NCRV
link schilderijen SylVie-Art
Ze ligt de hele dag op bed vanwege ondraaglijke zenuwpijnen in haar bekkenbodem. Ooit was Sylvia Roording (42) het mooiste meisje van de klas en wijdde de TROS een uitzending aan haar.
Wat is er voor je veranderd sinds de uitzending?
“Veel mensen van toen vonden het schokkend om te zien dat ik van de ene op de andere dag ziek ben geworden en mijn huis bijna niet meer uitkom. Ik ben ook overspoeld met reacties van kijkers. Mensen die zeiden dat mijn verhaal kracht gaf. Wie had dat voor mogelijk gehouden?”

Zijn er ook kopers gekomen voor je schilderijen?
“Mijn toenmalige vriend zei dat ik moest beginnen met schilderen, omdat ik mijn energie niet kwijt kon. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar mijn doeken zijn nogal groot. Het kost veel tijd om ze te maken. Na een paar minuten met de kwast in de weer te zijn geweest, moet ik een half uur bijkomen. Sinds mijn toestand is verslechterd, lukt het bijna niet meer om iets op doek te zetten. De dingen die ik heb gemaakt, wil ik daarom liever niet van de hand doen.”
Wat heeft de uitzending je gebracht? “Door de uitzending is mijn leven in een stroomversnelling geraakt. Ik heb meer contact met de vrienden van vroeger, waardoor mijn sociale leven erop vooruit is gegaan. Omdat schilderen nu moeilijk gaat, maak ik ringen met mijn ontwerpen erop. De productietijd is nogal lang, maar de collectie vordert gestaag. En onder aanmoediging van mijn oude vriend Syd ben ik gaan schrijven. Mijn levensverhaal ligt klaar in een lade. Misschien ga ik daarmee in de toekomst ook wat doen. Meedoen aan Het mooiste meisje van de klas heeft me weer energie gegeven.”
U kunt hier klikken om de uitzending met Sylvia terug te zien?
Het mooiste meisje van de klas is iedere donderdag te zien op Nederland 1 om 21.30
Een paar maanden geleden voeg de redactie van de NCRV om een interview. Zij wilden weten hoe het nu met mij gaat, na de uitzending van de Tros, Het mooiste meisje van de klas.
Hier de publicatie in de NCRV GIDS.

Link naar de NCRV rubriek, Hoe gaat het nu met… klik hier

Advertenties